moskva-prodovzhyla-povzuchu-aneksiiu-hruzynskoi-terytorii-mzs-ukrainy-u-richnytsiu-pochatku-zbroinoi-ahresii-rf-proty-hruzii

москва продовжила "повзучу" анексію грузинської території - МЗС України у річницю початку збройної агресії рф проти Грузії

 • 25994 переглядiв

До 16-ї річниці агресії рф проти Грузії МЗС України засудило окупацію Абхазії та Південної Осетії. Україна закликає росію вивести війська та скасувати визнання цих регіонів "незалежними державами".

Російські окупанти перетворили грузинські регіони Абхазію та Південну Осетію на сіру зону, де панує беззаконня та нехтуються права людини. росія має вивести свої війська з території Грузії та скасувати визнання грузинських регіонів так званими "незалежними державами". Про це йдеться у заяві МЗС України до 16-ї річниці початку збройної агресії рф проти Грузії, передає УНН.

Деталі

У МЗС нагадали, що 7 серпня виповнюється 16 років з початку збройної агресії рф проти Грузії, внаслідок якої росія вбила сотні невинних людей, окупувала Абхазію та Цхінвальский регіон/Південну Осетію.

Російська окупація перетворила ці грузинські регіони на сіру зону, де панує беззаконня, відсутні перспективи, нехтуються права людини

- йдеться у заяві.

Бойові дії зупинилися у серпні 2008 року, але агресія росії проти Грузії на цьому не завершилася, вказали в МЗС.

У відомстві наголосили, що москва продовжила так звану "бордеризацію", себто повзучу анексію грузинської території, тиск, пропаганду, та інші гібридні методи втручання.

Україна підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та рішуче засуджує загарбницьку політику кремля. росія має вивести свої війська з суверенної території Грузії відповідно до угоди про припинення вогню від 2008 року та скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії так званими "незалежними державами"

-закликали в МЗС України.

У міністерстві переконані, що лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці рф, змусити її залишити тимчасово окуповані території Грузії та України, притягнути російських злочинців до відповідальності за всю кривду, злочини та звірства.

У рф заговорили про готовність до діалогу з Грузією на рівні парламентів01.08.24, 21:46

Популярні

Новини по темі

У Києві за добу в ДТП загинуло троє пішоходів

 • 31139 переглядiв