ukenru
mon-provelo-audit-proftekhuchilisch-sposterigayetsya-zmenshennya-vstupnikiv-u-vsikh-regionakh

МОН провело аудит профтехучилищ: спостерігається зменшення вступників у всіх регіонах

 • 15704 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Міністерство освіти і науки провело аудит 1254 закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Набір учнів має тенденція до зменшення в усіх регіонах. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані аудиту, розміщеного на сайті МОН.

"За підтримки програми EU4Skills, що фінансується ЄС, МОН провело аудит 1254 закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Результати будуть використані Міністерством, місцевою владою та бізнесом для прийняття управлінських рішень під час реформування професійної освіти", - йдеться у повідомленні.

Так, у профосвіті станом на 1 січня 2020 року навчається 238 тисяч учнів, з них 89 129 дівчат (38,4%) та 142 968 хлопців (61,6%). Найбільша чисельність здобувачів освіти зафіксована в Дніпропетровській, Львівській та Вінницькій областях.

"Набір учнів має тенденцію до зменшення в усіх регіонах країни. Найбільший набір вступників (у розрахунку на 10 тис. мешканців) у Миколаївській, Вінницькій та Рівненській областях. Найпопулярніші професії: кухар, водій автотранспортних засобів і кондитер", - йдеться у результатах аудиту.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що підштовхує Кабмін активно запроваджувати дуальну освіту.

Українські Національні Новини

Політика