molodshym-25-rokiv-z-okupovanykh-terytorii-dozvolyly-vstupaty-do-vyshiv-z-vidstrochkoiu-viiskovoho-obliku-minreintehratsii

Молодшим 25 років з окупованих територій дозволили вступати до вишів з відстрочкою військового обліку - Мінреінтеграції

 • 23627 переглядiв

Уряд дозволив особам до 25 років з тимчасово окупованих територій та районів проведення активних бойових дій вступати до українських вишів з відстрочкою взяття на військовий облік до закінчення воєнного стану.

Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років з тимчасово окупованих територій та територій активних бойових дій, які вступають до вишів, їх зарахування дозволили з відтермінуванням взяття їх на військовий облік, повідомили у Мінреінтеграції у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Нововведення стосуються осіб віком до 25 років, які перебувають на ТОТ або які виїхали за кордон із ТОТ або з територій активних бойових дій. Зарахування таких громадян на навчання до українських закладів вищої освіти здійснюватиметься з відтермінуванням взяття їх на військовий облік (до закінчення періоду воєнного стану)", - повідомили у міністерстві у Telegram.

Як уточнив нардеп Олексій Гончаренко, "Кабмін відтермінував подання до закладів освіти військово-облікових документів для осіб з тимчасово окупованих територій та територій активних бойових дій". "Але далі вони мають стати на військових облік у семиденний строк з дати припинення воєнного стану", - написав нардеп у Telegram.

Відповідну постанову, як вказано, було ухвалено сьогодні на засіданні Кабміну.

"Необхідність таких змін пов’язана з тим, що такі особи об’єктивно не можуть прибути до ТЦК для взяття їх на військовий облік", - зазначили у Мінреінтеграції.

Уряд дозволив дистанційну постановку на військовий облік: кому та за яких умов07.06.24, 17:32

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі було чутно вибух на тлі повітряної тривоги - мер

     • 18561 переглядiв