mobilni-operatory-povynni-zabezpechyty-zviazok-pid-chas-vidkliuchen-svitla-protiahom-10-hodyn-derzhspetszviazku

Мобільні оператори повинні забезпечити зв'язок під час відключень світла протягом 10 годин - Держспецзв'язку

 • 9791 переглядiв

Мобільні оператори в Україні повинні забезпечити 10 годин безперебійного мобільного зв'язку під час відключення електроенергії до лютого 2025 року, а 80% базових станцій повинні виконати цю вимогу до грудня 2024 року, згідно з наказом Держспецзв'язку.

У зв'язку з тривалими відключеннями світла мобільних операторів в Україні зобов'язали забезпечити доступність послуг мобільного зв'язку протягом 10 годин за умов відсутності електропостачання. Про це йдеться у розпорядженні Держспецзв'язку, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що до 1 вересня цього року мобільні оператори повинні забезпечити працездатність 100% об'єктів фізичної інфраструктури, які виконують функції міжнародних центрів комутації, протягом щонайменше 72 годин за умов відключення світла. 

Те саме стосується вузлів спеціальних служб, до яких підключені центри оперативно-диспетчерських служб, що працюють за номерами 101, 102, 103, 104 та 112.  Всі вони повинні мати електрогенераторні установки, або бути обладнаними змінним блоком батарей на перші 72 години. 

На Київщині збільшать кількість генераторів на станціях мобільних операторів для безперебійного звʼязку під час відсутності світла03.07.24, 12:37

Окрім того, протягом цього року мобільні оператори повинні наростити потужності, аби забезпечити безперебійний мобільний зв'язок протягом 10 годин за умов відключення світла.

Роботи мають початись вже цього року, адже станом на 1 грудні 2024 щонайменше 80% базових станцій мобільного зв'язку повинні мати змогу працювати 10 годин після відключення електропостачання. 

Крайній термін модернізації оснащення - лютий 2025 року. 

забезпечено доступність послуг мобільного зв'язку протягом 10 годин відсутності електропостачання інфраструктури електронних комунікаційних мереж: (...) до 1 лютого 2025 року 

- йдеться в розпорядженні Держспецв'язку. 

Нагадаємо

Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що за пів року було встановлено понад 2295 нових базових станцій мобільного зв'язку у більш ніж 300 населених пунктах по всій Україні.

Популярні

Новини по темі

З окупації повернули ще двох українських дітей

 • 20363 переглядiв