mobilizovanikh-rosiyan-zamist-nalezhnoyi-pidgotovki-kidayut-na-peredovu-skhidne-ugrupuvannya-zsu

Мобілізованих росіян замість належної підготовки кидають на передову - Східне угрупування ЗСУ

 • 122657 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Головною проблемою росії є нестача якісного мобілізаційного потенціалу. Як наслідок, це спричинило "часткову мобілізацію" в країні, людей відправляють в Україну без належної підготовки і згодом вони гинуть. Про це розповів речник Східного угруповання військ, полковник Сергій Череватий під час брифінгу, інформує УНН

Цитата

"Ми моніторимо соцмережі ворога, пабліки їх державних органів влади. Видно, що в містах по всій росії прибуває вже "груз-200" зі східного фронту. Показово те, що там 10 днів, як людина прибула, два тижні максимум, тобто нетривалий термін і військовослужбовець окупанта, не маючи великої підготовки, мотивації, воює неякісно, і, відповідно, потрапляє під наш вогонь і гине", - сказав Череватий.

Деталі

Полковник повідомив, що протягом декількох місяців помітно те, що головною проблемою загарбників є нестача якісного мобілізаційного потенціалу. Спочатку, розповів він, мобілізовували чоловіків з так званих "лнр" та "днр", відкликали спеціальні квоти, за якими з деяких підприємств не дозволяли мобілізовувати людей, а потім знижували показники по здоров'ю і "брали вже всіх підряд".

Згодом окупанти також намагалися створювати "добровільні об'єднання" у різних регіонах росії, які мали відправити на війну проти України. Проте, через невмотивованість громадян керівництво рф ухвалило рішення оголосити мобілізацію по країні, повідомив Череватий.

"росія - це завжди обман. Їм пообіцяли, що навіть ті, хто мобілізовані, пройдуть якісну фахову підготовку, і тільки згодом їх направлять в Україну. Цього не відбувається, максимум 10 днів, і їх кидають на передову, просто затикаючи ними всі недостачі... Відтак, це постійний конвеєр смерті, який не зупиниться доки ми його не зупинимо, або в росії не станеться якесь велике суспільне зрушення", - підсумував він.

Нагадаємо

Згідно з даними Генштабу, втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні сягнули вже близько 68,9 тисячі осіб.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Берліні на честь Харкова назвали парк

     • 554275 переглядiв