mobikiv-u-rf-zaganyayut-na-kontrakt-pogrozami-i-shantazhem-schob-stvoriti-vtishnu-statistiku-dlya-kremlya-malyar

"Мобіків" у рф заганяють на контракт погрозами і шантажем, щоб створити “втішну” статистику для кремля - Маляр

 • 110523 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. З початку липня російські окупанти змушують мобілізованих військовослужбовців підписувати контракти про службу за контрактом у російській армії. Таким чином керівництво країни-агресора намагається створити хорошу статистику про набір контрактників. Про це повідомила у Telegram заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Деталі

“З початку липня цього року у з’єднаннях і військових частинах російських окупаційних військ, які перебувають на тимчасово окупованій території України, почали примушувати мобілізованих військовослужбовців до підписання контрактів про проходження військової служби за контрактом у зс рф”, - заявила Маляр.

При цьому, російські командири погрожують мобілізованим військовослужбовцям, які відмовляються підписувати контракти про службу за контрактом, ув’язненням на передовій без ротації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в "лнр": за неявку до військкомату окупанти вилучатимуть водійські посвідчення

“Як заохочення щодо мобілізованих, які погодилися, застосовується звільнення від виконання службових обов’язків на 1–2 доби (так звані вихідні), що є доволі ефективним чинником в умовах відмови командирами надання відпусток, у тому числі за сімейними обставинами”, - повідомила Маляр.

Вона зазначила, що окупанти такими діями намагаються створити для кремля “втішну” статистику щодо темпів набору на контрактну військову службу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Розбудова телемедицини в Україні: уряд ухвалив стратегію

     • 546652 переглядiв

    Двоє чоловіків у військовій формі знайдені мертвими у рф

     • 649079 переглядiв

    Favbet закупила 53 пікапи для “Армії дронів”

     • 421782 переглядiв

    Жнива в Україні: намолочено понад 2 млн тонн зерна

     • 760548 переглядiв