mkchkh-pryzupynyv-chlenstvo-bilorusi-v-orhanizatsii-cherez-spryiannia-yikhnoho-kerivnyka-u-deportatsii-ukrainskykh-ditei

МКЧХ призупинив членство білорусі в організації, через сприяння їхнього керівника у депортації українських дітей

 • 36120 переглядiв

Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство Білорусі у зв'язку з тим, що її генеральний секретар Дмитро Шевцов не був звільнений через занепокоєння щодо його дій. Призупинення членства триватиме доти, доки Білоруський Червоний Хрест не виконає директиву МЧХ.

Міжнародний Червоний Хрест призупинив членство Білорусі. Це зробили через те, що генсекретаря білоруського товариства Шевцова не звільнили. Відповідна заява з’явилась на сайті товариства 1 грудня, передає УНН.

Призупинення є результатом невиконання Білоруським Червоним Хрестом вимоги про звільнення пана Дмитра Шевцова з посади Генерального секретаря Національного Товариства. Це сталося після рішення Правління МФТЧХіЧП від 3 жовтня 2023 року щодо розслідування звинувачень проти Генерального секретаря Червоного Хреста Білорусі через його заяви, зокрема щодо ядерної зброї та переміщення дітей до Білорусі, а також через його візит до Луганська та Донецька .

– пояснили своє рішення в міжнародній організації.

Деталі

Зазначимо, що міжнародна федерація вимагала зняти Шевцова з посади й раніше. Зокрема, після публікації розслідувань зі звинуваченнями щодо того, що Шевцов відвідував окуповану частину Донбасу і вивозив звідти дітей на територію Білорусі, нібито "на оздоровлення". Шевцова тоді "до глибини душі" обурив той факт, що білорусь звинуватили у викраданні дітей.

У Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХіЧП) зазначили, що членство Білоруського Червоного Хреста може бути відновлено після того, як Національне Товариство виконає рішення Правління відповідно до рекомендацій Комітету з дотримання вимог і посередництва.

Зобов’язання МФТЧХіЧП щодо гуманітарних потреб у Білорусі залишаються міцними, – зазначили в організації.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дали старт "Дія.Офіс" для держслужбовців

     • 70379 переглядiв