mizhnarodni-rezervi-ukrayini-vpali-nizhche-29-mlrd-dolariv

Міжнародні резерви України впали нижче 29 млрд доларів

 • 16919 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Міжнародні резерви України станом на 27 січня становили 28,9 млрд дол. США, незначно скоротившись за майже місяць - на 0,8% з 29,13 млрд дол. Про це УНН повідомляє з посиланням на особистий експертний коментар голови Ради НБУ Богдана Данилишина у Facebook.

Цитата:

"Обсяг міжнародних резервів НБУ залишався практично незмінним порівняно з минулим тижнем — 28,9 млрд доларів США", - повідомив Данилишин.

Деталі

Зі слів Данилишина, кошти уряду в НБУ перевищують 1,8 млрд доларів США та є достатніми для обслуговування планових виплат за зовнішніми та внутрішніми запозиченням в іноземній валюті, обсяг яких до кінця січня становить 77 млн доларів США, у лютому — 652 млн доларів США.

Щодо ситуації на валютному ринку експерт також додав, що середнє значення обмінного курсу гривні до долара США на міжбанку у січні перебуває на рівні, близькому до показників грудня 2020 року. При цьому волатильність на безготівковому валютному ринку знизилася.

"Примітно, що зниження волатильності на ринку відбувається практично без участі Національного банку, який упродовж минулого тижня не здійснював інтервенцій на валютному ринку", - додав голова Ради НБУ в особистому експертному коментарі.

З його слів, сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку року становило +20 млн доларів США. Обсяг продажу іноземної валюти клієнтами банків минулого тижня був практично збалансований із обсягом пропозиції іноземної валюти. Переважання пропозиції іноземної валюти спостерігалося на “спотовому” сегменті ринку, незначне переважання попиту — на “форвардному” сегменті.

Доповнення

За підсумками 2020 року міжнародні резерви України зросли на 15% і на 1 січня 2021 року сягнули 29,133 млрд доларів. 

Додамо, ще у минулому жовтні НБУ погіршив прогноз за розміром міжнародних резервів до кінця 2020 року до 29,1 млрд дол. США, тоді як за липневим прогнозом очікувалось, що до кінця 2020 року вони будуть на рівні 29,8 млрд дол. США.

Окрім того, на 2021 рік в НБУ очікують, що міжнародні резерви будуть на рівні 29,5 млрд дол. США (замість 32,7 млрд дол. США за липневим прогнозом).

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Міжнародні резерви України впали нижче 29 млрд доларів

     • 16919 переглядiв

    ООС: зафіксовано шість обстрілів з боку бойовиків

     • 20254 переглядiв

    Комітет ВР схвалив фінальний законопроект щодо КСУ

     • 26343 переглядiв