ukenru
mizh-asotsiatsiyeyu-ukrayinskikh-bankiv-ta-natsbankom-nemaye-profesiynogo-dialogu-ekspert

Між Асоціацією українських банків та Нацбанком немає професійного діалогу – експерт

 • 194797 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Україні потрібні професійні банківські асоціації, однак вони мають відображати інтереси своїх членів та мати фаховий персонал. Водночас Асоціація українських банків (АУБ – ред.), яка працює в Україні вже понад 20 років, перестала показувати реальний результат через те, що не має професійного діалогу з Нацбанком України. Таку думку в коментарі журналістам УНН висловив економічний експерт Олег Пензин.

Цитата

“Все дуже сильно впирається у персоналії. Фаховий рівень асоціацій залежить він персоналій, від авторитету людей, навколо яких починає формуватися асоціація. Є основне питання – авторитет і професійність людей, які навколо себе намагаються створити коло зі спільними інтересами. (...) У цьому вигляді, у якому вона (АУБ – ред.) зараз – безперечно потребує реформування. Однозначно. В тому вигляді в якому вона зараз є – особисто я не бачу якоїсь серйозної роботи”, – заявив експерт.

Як приклад Пензин привів “Банк Січ”, який входив в Асоціацію, однак був визнаний неплатоспроможним.

“Навіщо далеко ходити – дуже багато банків на сьогодні потерпає від підняття облікової ставки. (...) Маємо прецедент – “Банк Січ”, який по суті ліг тільки тому що він мав непідйомний пакет ОВДП. Якби була потужна асоціація, потужний діалог між керівництвом асоціації як представниками, скажімо, професійної співдружності і НБУ – такого б не було. Це власне і говорить про те, що між асоціацією і НБУ немає професійного діалогу на предмет захисту інтересів банківської спільноти”, – заявив Пензин.

Додамо

Окрім “Банку Січ”, до АУБ входив і “Мегабанк”, який також був визнаним неплатоспроможним. Попри це, за декілька днів до цього Асоціація українських банків піарила фінустанову та розповідала про її важливість для вкладників.

Українські Національні Новини

Економіка