mishel-na-samiti-yes-zoserediat-zusyllia-dlia-rishen-na-pidtrymku-ukrainy-spodivaiusia-z-pochatkom-perehovoriv-pro-vstup

Мішель: на саміті ЄС зосередять зусилля для рішень на підтримку України, сподіваюся, з початком переговорів про вступ

 • 25563 переглядiв

Президент Євроради Шарль Мішель хоче посилити підтримку Києва і запевняє, що європейські лідери "сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну"

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери ЄС на грудневому саміті зосередять багато зусиль, щоб ухвалити додаткові рішення на підтримку України, у тому числі політичні, як він сподівається, з початком переговорів про вступ. Про це він сказав в ефірі France Inter у середу, запевнивши, що європейські лідери "сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну", пише УНН.

Європейські лідери сповнені рішучості підтримувати Україну, тому що на карту поставлено нашу демократичну модель, наші фундаментальні цінності, ті, що лягли в основу європейського проекту

- сказав Мішель.

Він нагадав, що "через два тижні" 27 глав держав та урядів "зосередять багато зусиль для ухвалення додаткових рішень на підтримку України, на фінансовому та військовому рівні, а також на політичному рівні, з, я сподіваюся, початком переговорів про вступ" під час саміту ЄС у середині грудня у Брюсселі.

"Багато хто думав, що Україна розвалиться через кілька днів або кілька тижнів. (...) Вона чинить опір, і, я думаю, несправедливо говорити про військову невдачу", - вважає він, вказуючи на успіхи українських військових на лівобережжі річки Дніпро і той факт, що Україна відновила контроль над своїми територіальними водами в Чорному морі. "Нам потрібен нюанс з цього питання, об'єктивний аналіз. Ми бачимо, що без нашої підтримки ми не були б там, де ми перебуваємо сьогодні, і питання не в тому, чи слід скорочувати цю підтримку, а в тому, як ми можемо прискорити та посилити цю підтримку", - вказав Мішель.

Мішель також високо оцінив зусилля європейських країн, які від початку конфлікту показали себе "надзвичайно єдиними". Він визнає, що це не просто, вказує видання. Він пояснює, наприклад, що фінансова підтримка з боку 27 країн "припускає, що європейські уряди ухвалюють ідею продовження мобілізації ресурсів". "Масштабні санкції проти росії можуть мати побічні ефекти, у тому числі і для нас самих", - додав він. Попри ці труднощі, як вказано, Мішель наполягає на рішучості європейських лідерів продовжувати підтримувати Україну.

Нагадаємо

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що не бачить ознак "втоми" у країн-членів блоку і впевнений, що підтримка України продовжиться. 

Популярні

Новини по темі

Знімав роботу ППО в Одесі: СБУ затримала тіктокера

 • 24822 переглядiв

Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

 • 22559 переглядiв