ukenru
minyust-vistavlyaye-na-prodazh-pershu-koloniyu-v-irpeni

Мін'юст виставляє на продаж першу колонію в Ірпені

 • 21903 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс Ірпінського виправного центру (№132). Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

Цитата:

"Перший об'єкт, який буде виставлено на прозорий аукціон, – Ірпінський виправний центр (№132). Наразі Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс цієї установи", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Так, очікується, що прозорий аукціон з продажу виправного закладу буде оголошено в середині лютого.

"Об'єкт, стартова ціна якого складає 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови. Очікується, що об'єктом зацікавиться широке коло інвесторів", - зазначається в повідомленні.

За словами заступниці Міністра юстиції Олени Висоцької, усього в рамках "Великої приватизації в'язниць" планується виставити на прозорі аукціони майно 35-ти виправних закладів, що перебувають в "законсервованому" стані. Кожен з цих закладів, розташованих по всій території України, вже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для Держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні на платних СІЗО заробили вже 2,2 млн грн - Малюська

Також повідомляється, що державна установа "Ірпінський виправний центр (№132)" розташована в самому центрі смт. Коцюбинське, лише в 6 км від столичної станції метро "Академмістечко". Заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року.

"Об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Загальна площа земельної ділянки складає 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика тощо. Поруч – залізнична гілка, що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику. Крім того, навколо об'єкта зведений новий житловий масив, поруч – великий парк, що створює чудові умови для забудови", – зазначив заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко.

Доповнення

Раніше Міністр юстиції Денис Малюська заявляв, що Міністерство юстиції передало документи на приватизацію першої в’язниці і планують продати її вже у березні.

У червні 2020 року Міністерство юстиції разом з нардепами зареєструвало проект закону (№ 3591), що дозволяє продавати заморожені в’язниці і використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої тюремної інфраструктури.

Нагадаємо, у серпні минулого року у Мін’юсті анонсували великий розпродаж в’язниць.

Українські Національні Новини

Політика