ukenru
minyust-ssha-zobovyazali-nadati-kongresu-povnu-versiyu-rozsliduvannya-myullera

Мін’юст США зобов'язали надати Конгресу повну версію розслідування Мюллера

 • 9702 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Федеральний суд зобов'язав Міністерство юстиції США надати Конгресу повну версію звіту спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання у президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Так, федеральний суддя постановив, що Конгрес США може отримати докази, зібрані колишнім спеціальним радником Робертом Мюллером, а також ухвалив, що широкомасштабні розслідування Палати представників щодо президента США Дональда Трампа мають юридичну силу для розслідування імпічменту.

"Окружний суддя Берил Гоуелл задовольнив прохання Судового комітету Палати представників про доступ до матеріалів, відредагованим на 448 сторінках звіту, опублікованого навесні, а також до деяких доказів та стенограм, згаданих у звіті", - пише видання, додаючи, що Міністерство юстиції намагається перешкодити Конгресу отримати повний, невідредагований звіт.

У своєму рішенні, ухваленому у п'ятницю, суддя Гоуелл також відкинула аргументи Трампа і його прихильників про те, що розслідування імпічменту не може бути проведено без повного голосування Палати представників для затвердження процесу.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США почало кримінальне розслідування щодо "витоків" розслідування російського втручання в президентські вибори у США 2016 року. 

Українські Національні Новини

Новини Світу