mintsifri-zapuskaye-beta-test-otrimannya-kvalifikatsiynikh-dokumentiv-dlya-moryakiv-u-diyi

Мінцифри запускає бета-тест отримання кваліфікаційних документів для моряків у "Дії"

 • 244330 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Послуга покликана змінити взаємодію моряків і Адміністрації судноплавства та подолати корупцію у цій сфері. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram, інформує УНН.

Цитата

"Послуга дозволить морякам подати заяву без відвідувань держорганів, папірців і хабарів. Все просто та зручно на порталі Дія. Це перший сервіс у сфері, який усуне корупцію і повністю змінить підхід до взаємодії моряків та Адміністрації судноплавства", - зазначив міністр.

Він зазначив, що раніше реєстр документів моряків перебував у приватних руках. Скласти іспит чи отримати кваліфікаційні документи було фактично неможливо без хабарів. Корупціонери заробляли на цьому близько 150 млн доларів на рік.

"Ми знищили корупційну схему", - зауважив Федоров.

Моряки самостійно подаватимуть документи на порталі Дія. Дані перевірятимуть співробітники Адміністрації судноплавства та вноситимуть до Державного реєстру документів моряків.

Доповнення

На початку місяця Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням зупинив прозору та ефективну реформу системи дипломування моряків. В уряді заявили, що будуть боротися та відстоювати інтереси українських моряків. А вже 26 червня Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків.

Голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко зазначив, що після запуску бета-тесту функціонала "Дії", певна група моряків протестують сервіс, а після відбудеться повноцінний запуск послуги і це дуже важливо, але, зауважив він, боротьба в судах продовжується.

Механізм дипломування моряків уряд ухвалив у грудні 2022 року. Він визначив нормативно-правові засади регулювання у сфері підготовки та дипломування моряків; перелік звань моряків і відповідних їм посад у складі екіпажу; порядок присвоєння звань морякам і підтвердження збереження ними професійної придатності, необхідної для продовження дії кваліфікаційних документів; порядок обчислення стажу роботи на судні, що необхідний для присвоєння звань і підтвердження професійної придатності моряків тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Мінцифри Федоров анонсував 5 нових сервісів у "Дії": серед них розмитнення авто

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан заявив, що для нього путін не є воєнним злочинцем

     • 1249668 переглядiв

    У США вперше за 20 років зареєстрували спалахи малярії

     • 640491 переглядiв