minsotspolityky-povidomylo-shcho-ne-vsi-pereselentsi-otrymaly-vyplaty-u-berezni-obitsiaiut-yikh-u-kvitni-za-dva-misiatsi

Мінсоцполітики повідомило, що не всі переселенці отримали виплати у березні: обіцяють їх у квітні за два місяці

 • 24144 переглядiв

Внутрішньо переміщені особи, які не отримали виплати в березні, отримають кошти в квітні відразу за два місяці, оскільки їхні заяви все ще обробляються управліннями соціального захисту населення.

Внутрішньо переміщені особи, які не встигли отримати виплати у березні, отримають кошти у квітні одразу за два місяці, повідомили у п'ятницю у Мінсоцполітики, пише УНН.

Деталі

З 1 березня держава ще на 6 місяців подовжила допомогу для ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій, нагадали у міністерстві.

Як повідомляється, за результатами березня 535 тис. внутрішньо переміщених осіб – передусім особи з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9 444 грн) – отримали продовження виплат допомоги автоматично.

Ще 196,1 тис. сімей звернулись з заявами про продовження виплат. З них протягом березня було опрацьовано і призначено виплати для 98 тис. сімей (особових рахунків), на загальну кількість 181 тисяча осіб, додали у відомстві.

"Решта звернень щодо продовження виплат від ВПО ще знаходяться в опрацюванні в управліннях соціального захисту, і після опрацювання і призначення цих заяв виплати цим отримувачам буде здійснено в квітні одразу за два місяці – березень і квітень. Якщо ви маєте право на виплату і звернулися по неї, проте наразі ще не отримали коштів, – це означає, що заява опрацьовується, а гроші надійдуть після призначення виплати за весь період з моменту подання такої заяви (тобто за березень і квітень включно)", - вказали у Мінсоцполітики.

Для тих же, хто ще не встиг подати заяву – термін подання продовжено до 30 квітня, додали у міністерстві.

Індексація пенсій, нові правила нарахування виплат ВПО. Що ще зміниться для українців з першого березня01.03.24, 07:03

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 5 квітня: гривня зміцнилась на 17 копійок

     • 25150 переглядiв

    У Харкові відновили рух метро

     • 39632 переглядiв