minoborony-ukrainy-ta-latvii-obhovoryly-stvorennia-koalitsii-droniv

Міноборони України та Латвії обговорили створення "коаліції дронів"

 • 39011 переглядiв

Україна і Латвія обговорюють створення коаліції безпілотників, і обидві країни готові співпрацювати над розробкою безпілотників для військової переваги і захисту солдатів. Латвія також підтримує потенційне членство України в НАТО та ЄС.

Міністр оборони України Рустем Умєров та його латвійський колега Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зустрілись у Києві. Очільники оборонних відомств обговорили перспективи створення коаліції дронів. Про це повідомила пресслужба Міноборони України, передає УНН.

 "Хотів би висловити вдячність латвійській стороні за ініціативу у створенні Коаліції БПЛА. Адже розвиток цієї війни доводить, що перевага у спроможностях за цим напрямом часто є вирішальною на полі бою", 

– заявив Міністр оборони України.

Деталі

Рустем Умєров подякував латвійському народу, уряду Латвії за величезний рівень підтримки з першого дня російської агресії. Та відзначив, що завдячуючи переданим Україні боєприпасам, артилерії, протитанковій і стрілецькій зброї, БПЛА, ПТРК та багатьом іншим сучасним засобам переданих латвійцями, українські воїни наближають перемогу нашої держави.

Латвійський міністр Андріс Спрудс зі свого боку запевнив, що Латвія готова продовжувати і поглиблювати співпрацю з українцями та шукати нових партнерів для реалізації "коаліції дронів". Адріс зазначив, що технології для розвитку дронів, є важливими, як у порятунку життів військових, так і  в наближенні перемоги України в цілому.

"Розвиток технологій, зокрема таких, що убезпечують життя солдатів, є ключовим напрямом нашої роботи", 

– зазначив міністр оборони Латвії.

На зустрічі сторони також обговорили потенційне розширення програм підготовки українських військових латвійськими інструкторами.

Український та латвійський міністри торкнулись у розмові й євроатлантичної перспективи України у контексті наступного Саміту НАТО, що має відбутись у Вашингтоні.

За словами міністра оборони Латвії, його країна є стійким і непохитним прибічником повноправного членства України в НАТО і ЄС: "Ми віримо в те, що було сказано у Вільнюсі (на останньому саміті НАТО). … Україна має бути 33-м членом НАТО якнайшвидше", – заявив міністр Литви.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Атака безпілотників: в Одесі працює ППО

     • 36311 переглядiв

    Зеленський прибув до Білого дому на зустріч із Байденом

     • 32727 переглядiв