ukenru
minoboroni-planuye-zakupiti-raketni-kompleksi-na-sumu-ponad-2-mlrd-grn

Міноборони планує закупити ракетні комплекси на суму понад 2 млрд грн

 • 11555 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У 2020 році Міністерство оборони планує закупити близько 3 тисяч ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2 млрд гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на Міноборони.

У порівняні з 2019 роком фінансування ракетної програми цьогоріч було збільшено на 300 млн грн. Зокрема, у 2020 році сплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів “Нептун” та “Вільха” і забезпечено їх фінансування у повному обсязі.

Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівля серійних зразків.

"Крім того, планується закупити близько 3000 ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень з урахуванням державних гарантій", - сказано у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що відповідно до доручення Президента України, наразі продовжується виконання програми створення Багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК).

Концепція зазначеної Програми наразі проходить зовнішнє погодження.

Зазначається, що Радою національної безпеки і оборони України схвалено державне оборонне замовлення на 2020 рік (ДОЗ), яким в інтересах Міноборони та на підставі потреб, визначених Генеральним штабом Збройних Сил України, передбачено заходи на загальну суму 21,25 млрд гривень.

У Міноборони підкреслили, що державне оборонне замовлення формується за пріоритетними потребами військ, на засадах нормативно-правової бази у цій сфері, з урахуванням можливостей оборонно-промислового комплексу та в межах виділених обсягів фінансування.

Нагадаємо, міністерство оборони України, в рамках оборонного замовлення на 2020 рік планує закупити броньовані бойові колісні машини "Козак-2М1".

Українські Національні Новини

Суспільство