ukenru
minkult-monitorit-situatsiyu-navkolo-restavratsiyi-khanskogo-palatsu-v-okupovanomu-krimu

Мінкульт моніторить ситуацію навколо "реставрації" Ханського палацу в окупованому Криму

 • 1107982 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністерство культури та інформполітики України постійно моніторить ситуацію навколо російської «реставрації» Ханського палацу в Бахчисараї в тимчасово окупованому Криму. Про це відомство повідомило у відповіді на інформаційний запит Крим.Реалії, пише УНН.

Цитата

«Ситуація, що виникла навколо Ханського палацу, залишається предметом загальнонаціональної трагедії, особливо щодо його збереження, оскільки на об'єкті тривають масштабні будівельні роботи без дотримання реставраційних норм і правил, узгоджених із законодавством України та міжнародними нормами, які становлять реальну загрозу знищенню історичної та культурної цінності цієї пам'ятки та містять ознаки злочину», – заявили в міністерстві.

У Мінкульті заявили, що «російська федерація злісно нехтує нормами міжнародного гуманітарного права, які захищають культурні пам'ятки під час збройного конфлікту».

«Українська держава робить усе можливе на міжнародному рівні та в межах нашого законодавства для протидії знищенню та привласненню російською федерацією культурних цінностей України в Криму, що передбачено міжнародним правом, зокрема, Гаазькою конвенцією: від моніторингу до інформування, від розслідування до притягнення до відповідальності, від висвітлення подій до переслідування винних осіб», – додали в міністерстві.

Доповнення

У грудні минулого року представництво Президента України в АРК звинуватило росію у знищенні Золотого кабінету Крим-Герай Хана, що входить до складу Ханського палацу в Бахчисараї. 

Українські Національні Новини

Політика