ministri-finansiv-g20-ne-dosyagli-konsensusu-v-peremovinakh-schodo-restrukturizatsiyi-borgu-bidnikh-krayin

Міністри фінансів G20 не досягли консенсусу в перемовинах щодо реструктуризації боргу бідних країн

 • 225007 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Міністри фінансів країн G20 під час дводенної зустрічі в Гандінагарі в Індії не змогли досягти консенсусу щодо основи, яка може бути застосована для реструктуризації боргу бідних країн, що перебувають у скрутному становищі. Про це пише УНН, посилаючись на Bloomberg.

Деталі

За словами міністра фінансів Індії Нірмали Сітхараман, представники країн "Групи 20" провели "дуже інтенсивні дискусії щодо вразливості глобального боргу". Вона додала, що проблема боргу залишається "пріоритетною" сферою для G20 у 2023 році, й лідери продовжать обговорення на саміті у вересні.

Американська сторона також прагнула отримати згоду на те, щоб у майбутніх угодах про списання боргів усі двосторонні кредитори брали участь в одній угоді, тобто без окремих переговорів. Вашингтон також хоче, щоб аналіз прийнятності боргу від МВФ і Світового банку використовувався для визначення стійкого боргового навантаження.

"Процес реструктуризації боргу все ще має бути швидшим і ефективнішим. Витрати від затримок у досягненні домовленостей щодо необхідного погашення боргу найбільш гостро переживають країни-позичальники та їхні громадяни, які найменше здатні нести цей тягар", — сказала директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва G20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поділ на багатих та бідних може посилити "лещата бідності" - голова Світового банку

Крім цього, міністри фінансів і керівники центробанків G20 не змогли досягти консенсусу щодо комюніке, як це було з часів зустрічей, що тривали в лютому 2022 року, напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Члени країн "Групи 20" продовжують мати розбіжності у формулюваннях щодо російсько-української війни, зазначила Сітхараман. Міністр фінансів Індії підкреслила, що водночас переговори в Гандінагарі дали "підсумковий документ" і "заяву голови" замість комюніке для підбиття підсумків зустрічей.

Ще однією проблемою, яка виникла, пише видання, стало оголошення москви про припинення своєї участі в Чорноморській зерновій угоді, оскільки росія є учасником G20.

"Сьогодні кілька учасників засудили це, сказавши, що цього не повинно було статися", - сказав Сітхараман.

У "підсумковому документі" зазначено, що Китай розглядає зустріч як "невідповідний" для обговорення геополітичних питань форум. У ньому також зазначено, що росія "відмежувалася" від коментарів, включаючи заклик дотримуватись гуманітарних принципів ООН і заяву про те, що "використання або загроза застосування ядерної зброї є неприпустимими".

Нагадаємо

Голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що глобальна економічна активність уповільнюється, особливо у виробничому секторі, а середньострокові перспективи зростання залишаються слабкими.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв