ministr-oborony-polshchi-zghadav-pro-volynske-pytannia-u-konteksti-vstupu-ukrainy-do-yes

Міністр оборони Польщі згадав про "Волинське питання" у контексті вступу України до ЄС

 • 44306 переглядiв

Владислав Косіняк-Камиш заявив, що лише перемога України забезпечить безпеку Польщі та Європи. Він також наголосив на необхідності вирішення історичних питань для вступу України до ЄС.

Міністр національної оборони Польщі, очільник Польської селянської партії (PSL) Владислав Косіняк-Камиш заявив, що для Польщі кінець війни означає лише перемогу України, а також наголосив на необхідності вирішення історичних питань для вступу України до ЄС, повідомляє польське видання Polsat News, пише УНН.

Деталі

Владислав Косіняк-Камиш прокоментував поточну ситуацію на українському фронті. Він чітко заявив, що для нас "кінець війни означає лише перемогу України". "Будь-який інший випадок все ще є прямою загрозою війни для Польщі", - підкреслив він.

Очільник Міноборони Польщі висловив задоволення тим, що техніка надходить в Україну, але також визнав, що прориву немає, а ризик катастрофи зростає перед осінню та зимою через масштабне руйнування критичної інфраструктури.

"Тут постає питання безпеки Польщі та безпеки Європи", - додав він.

У цьому ж контексті очільник Польської селянської партії (PSL) зазначив, що "Польща підтримує Україну, наскільки може, хоча в наших відносинах не все ідеально через невирішеність історичних питань", вказує видання. "На його думку, реальна політика має поставити ультиматум. Входження України до Євросоюзу не буде, якщо не буде вирішено "Волинське питання", - зазначає видання.

У Польщі пояснили, як набиратимуть та готуватимуть бійців Українського легіону19.07.24, 21:24

Популярні

Новини по темі

ЗСУ: За добу окупанти втратили 1140 військових та 14 танків

 • 29654 переглядiв