ministr-oborony-lytvy-nazvav-tse-peremohoiu-rozumu-reaktsiiu-zakhodu-na-operatsiiu-zsu-v-kurskii-oblasti

Міністр оборони Литви назвав перемогою розуму реакцію Заходу на операцію ЗСУ в курській області

 • 27207 переглядiв

Міністр оборони Литви назвав відсутність розмов про "червоні лінії" в контексті операції ЗСУ на курщині перемогою здорового глузду. Він закликав Захід надати Україні далекобійну зброю та дозволити її застосування в глибині росії.

Те, що західні політики вже не міркують про червоні лінії, реагуючи на операцію ЗСУ в курській області, можна розцінювати як перемогу здорового глузду. Про це сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, пише УНН з посиланням на ВВС.

Це добре, що ми не почули від Заходу нічого про перетин "червоних ліній", коли Україна почала цю операцію. Було чітко заявлено, що Україна може проводити такі операції в рамках своєї оборонної стратегії. Це добре, це хороші новини і перемога розуму

- сказав міністр оборони Литви в коментарі LRT.  

На його думку, тепер західні союзники України повинні зробити наступні логічні кроки і, по-перше, дати Україні достатньо далекобійної зброї, а по-друге, дозволити застосовувати її по цілях на глибині території росії.

Українці хотіли показати, що вони здатні здійснювати такі дії, що вони можуть контратакувати, можуть маневрувати. Тепер, думаю, тим голосам, що говорили, мовляв, ні, перемогти росію неможливо і тому подібне, час замовкнути і робити те, що ми, Литва, робимо: продовжувати допомагати Україні, дати їм таку зброю, якою вони не тільки зможуть оборонятися, але й повернути своє

- сказав Кащюнас.

На думку литовського міністра, операція в курській області — це ще й приниження для путіна: "Це, очевидно, спроба вирівняти ситуацію, але, звичайно, якщо дивитися на це реалістично, це очевидне приниження для путіна".

Для українців ж, на думку Кащюнаса, очевидний ефект від цієї операції — це піднесення бойового духу.

Він допускає, що довго утримувати території в курській області українській армії буде важко, але в той же час припускає, що результати операції зміцнять позиції України на переговорах — коли і якщо про них зайде мова.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, згідно з якою на курщині є просування на 1-2 км з початку доби і вже понад 100 полонених російських військових.

кремль ризикує дискредитувати себе суперечливою реакцією на події в курській області - ISW08.08.2024, 10:32

Анастасія Рябоконь

Політика

Популярні

Новини по темі