ministr-oborony-kanady-poiasnyv-zatrymku-z-postachanniam-ukraini-zrk-nasams

Міністр оборони Канади пояснив затримку з постачанням Україні ЗРК NASAMS

 • 26981 переглядiв

Міністр оборони Канади Білл Блер пояснив, що затримка з поставкою норвезького зенітно-ракетного комплексу NASAMS в Україну пов'язана з тим, що у США виникли проблеми з фінансуванням завершення контракту з компанією-виробником Kongsberg Defense and Aerospace.

Міністр оборони Канади Білл Блер пояснив проблеми із постачанням Україні вже оплаченого норвезького зенітного ракетного комплексу (ЗРК) NASAMS. Він заявив, що завершення контракту забезпечували США, які зіштовхнулися із проблемами під час фінансування. Міністр пообіцяв пришвидшити цей процес, пише Edmonton Journal, передає УНН.

Цитата

Американці мають забезпечити фінансування, щоб завершити контракти з норвезьким виробником Kongsberg Defence and Aerospace… Ми намагалися прискорити процес. На жаль, американці зіштовхнулися з деякими проблемами з власним фінансуванням

заявив Білл Блер.

Деталі

За словами Білла Блера, без спільної зі США угоди знадобилися б роки, щоб придбати NASAMS у рамках звичайного процесу закупівлі.

Звичайно, посол США захищав нас від імені свого уряду, і я розмовляв із канцелярією міністра оборони. Вони розуміють, що для нас це дуже терміново. Україна заявила, що хоче, щоб ми якнайшвидше поставили ці ракети NASAMS, і ми робимо все можливе

додав міністр.

Норвегія збирається передати Україні більше NASAMS09.02.24, 15:25

Популярні

Новини по темі

Сили ППО вночі збили 15 із 25 дронів – Генштаб

 • 30183 переглядiв

Уночі українська ППО на Одещині збила 10 "шахедів", є влучання

 • 28779 переглядiв

Показані наслідки влучання "шахеда" у Харкові

 • 102915 переглядiв