ministr-oboroni-nimechchini-yaderni-pogrozi-putina-ne-povinni-paralizuvati-yevropu

Міністр оборони Німеччини: ядерні погрози путіна не повинні паралізувати Європу

 • 165901 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт попередила, що Захід не може бути паралізований погрозами російського диктатора володимира путіна застосувати ядерну зброю та закликала продовжувати підтримку України. Про це інформує УНН, посилаючись на tagesshau.

Деталі

Міністерка, перебуваючи з візитом у Молдові, заявила, що уряд Німеччини серйозно ставиться до ядерних погроз з боку росії і закликала інші країни також не нехтувати ними.

Цитата

"Важливо бути дуже обережним. Але не менш важливо не дозволяти паралізувати нас такими загрозами", - попередила Ламбрехт, додавши, що зараз необхідно "бути насторожі, реагувати виважено, а також слідкувати за тим, що не було ескалації конфлікту надалі".

У зв'язку із заявою президента України Володимира Зеленського про заявку на прискорений вступ до НАТО після того, як росія анексувала чотири регіони, Ламбрехт висловила застереження.

"Звісно, Україна вільна обирати спілку, в якій їй комфортно. Однак, вступ до НАТО пов'язаний з певними вимогами. Тепер це питання обговорюватиметься серед 30 країн НАТО".

Що передувало

Президент рф володимир путін у своєму зверненні до росіян заявив, що захищатиме територіальну цілісність і незалежність рф усіма доступними способами – не виключив і застосування ядерної зброї.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові "референдуми" території України в разі їх закріплення в Конституції росії.

Після відповідних заяв з'явилася інформація, що західні союзники України продумують плани реагування на випадок, якщо путін почне реалізовувати свої ядерні погрози щодо України та непублічно надсилають кремлю попередження про можливі наслідки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 95243 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100472 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 90208 переглядiв

    Новини по темі