ministr-ekonomiky-frn-robert-khabek-skasuvav-poizdku-na-klimatychnu-konferentsiiu-cherez-biudzhetnu-kryzu

Міністр економіки ФРН Роберт Хабек скасував поїздку на кліматичну конференцію через бюджетну кризу

 • 24656 переглядiв

Віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек скасував свою поїздку на кліматичну конференцію COP28 в Дубаї на прохання канцлера Шольца, щоб вирішити бюджетну кризу в Берліні. Коаліція "Світлофор" намагається закрити 17-мільярдний дефіцит німецького бюджету.

Віце-канцлер Німеччини та член партії "Зелених" Роберт Хабек скасував заплановану на вечір понеділка поїздку на Всесвітню кліматичну конференцію COP28 в Дубаї, на проханя Олафа Шольца через бюджетну кризу. Про це повідомляє УНН із посиланням на видання Spiegel.

Деталі

Присутність Хабека в Берліні необхідна, оскільки переговори лідерів "світлофорів" про врегулювання бюджетної кризи цими вихідними призвела до конкретних рішень. За інформацією Spiegel, на прохання канцлера Шольца міністр економіки Роберт Хабек відклав заплановану поїздку до Дубаю до подальшого повідомлення.

Федеральний міністр економіки та захисту клімату та віце-канцлер Роберт Хабек скасовує свою заплановану поїздку до КС та регіону після консультації та на прохання федерального канцлера та відкладає її на наступну можливу дату

- йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 млрд евро для Украины под угрозой из-за споров в ЕС по бюджету - FT

Незважаючи на інтенсивні дискусії, "світлофорній" коаліції, яка складається з СДПН, Зелених і СвДП, не вдалося прийняти рішення про те, як можна знайти 17 мільярдів євро в короткостроковій перспективі, щоб закрити прогалину в бюджеті Німеччини.

Коаліція має досягти згоди протягом наступних кількох днів – якщо хоче визначитися з бюджетом на 2024 рік цього року. До засідання Кабміну в середу має бути досягнута базова політична домовленість, щоб було ще достатньо часу для парламентської процедури.

Нагадаємо

Німеччина прагне скоротити грошові внески на 20 мільярдів євро, які вона виділяє у фонд Європейського Союзу з якого фінансується озброєння для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина готова надати притулок ЛГБТ+ росіянам, які стикаються з політичними переслідуваннями

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    “Ніч – наш час”: ГУР показало, як тренується “Kraken”

     • 21763 переглядiв

    Суд залишив без змін вирок ексголові Державіаслужби

     • 19287 переглядiв

    Нардеп Шпенов складає мандат

     • 21622 переглядiв