minfin-prodovzhyv-dialoh-z-biznesom-shchodo-pidvyshchennia-podatkovykh-zmin-detali

Мінфін продовжив діалог з бізнесом щодо підвищення податків: деталі

 • 28412 переглядiв

Мінфін продовжує діалог з бізнесом щодо податкових змін для наповнення бюджету. Обговорюються пропозиції щодо авансового внеску з податку на прибуток та інші заходи для забезпечення додаткових 500 млрд грн на оборону.

Заступниця Міністра фінансів Світлана Воробей обговорила з представниками Нафтогазової асоціації України та ПАТ "Укрнафта" урядові пропозиції щодо наповнення державного бюджету за рахунок податків, а також додаткові джерела для фінансування потреб сектору безпеки та оборони.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення додаткових розрахунків для визначення розміру авансового внеску з податку на прибуток для платників, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство фінансів.

Повідомляється, що Міністерство фінансів України продовжує відкритий та конструктивний діалог з представниками бізнес-асоціацій з різних галузей економіки щодо дизайну податкових змін на період дії воєнного стану.

Змусить бізнес йти в тінь. Чим небезпечна урядова ініціатива підвищення податків31.07.24, 09:00

Сьогодні заступниця Міністра фінансів Світлана Воробей обговорила з представниками Нафтогазової асоціації України та ПАТ "Укрнафта" урядові пропозиції щодо наповнення державного бюджету за рахунок податків, а також додаткові джерела для фінансування потреб сектору безпеки та оборони.

"Сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення додаткових розрахунків для визначення розміру авансового внеску з податку на прибуток для платників, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня відбулися зустрічі з представниками Української ради бізнесу, Всеукраїнської аграрної ради, Українського клубу аграрного бізнесу, Американської торгівельної палати в Україні, Європейської бізнес асоціації, ГО "Ювеліри України" та Союзу ювелірів України. Воробей наголосила, що військові видатки покриваються виключно за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень. Усі можливості оперативно забезпечити додаткові потреби воєнного держбюджету без перегляду податків вже вичерпано.

Тому Мінфіном запропоновано ряд заходів для забезпечення додаткової потреби Сил оборони у розмірі 500 млрд грн. Три чверті від вказаної суми пропонується забезпечити за рахунок заходів, які не стосуються підвищення податків. І лише одну чверть — за рахунок перегляду військового збору, ставок акцизів та інших податкових платежів, які мають забезпечити надходження до держбюджету у розмірі 138,7 млрд грн до кінця 2024 року та 340 млрд грн у 2025 році

- йдеться в повідомленні. 

Обговорення відбулись за участю представників Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Серед іншого, обговорили можливість заміни 1% податку з обороту для бізнесу на ПДВ та наголосили на тому, що всі ухвалені податкові зміни діятимуть лише на період дії воєнного стану

- інформує Мінфін.

Крок назад у доступності звʼязку: Що кажуть мобільні оператори про підвищення податків30.07.24, 09:39

Контекст

Влада планує значне підвищення податків вже цього року. За даними уряду, бюджету не вистачає 500 мільярдів гривень для того, щоб фінансувати оборонний сектор. У звяʼзку з цим до Верховної Ради був поданий законопроєкт, який передбачає збільшення військового збору.

Він передбачає, зокрема, підвищення ставки військового збору до 5%, а за деякими операціями до 30%. Документ жорстко критикують представники експертного середовища, представники бізнесу, а також самі депутати  

Популярні

Новини по темі

Дума хоче реабілітуватись в очах влади? АРМА замовила аудит

 • 25545 переглядiв

Зеленський підписав закон щодо організації роботи судів

 • 19822 переглядiв