minekonomiky-nazvalo-kilkist-liudei-yaki-maiut-vidstrochku-vid-pryzovu

Мінекономіки назвало кількість людей, які мають відстрочку від призову

 • 17541 переглядiв

Понад півмільйона українців мають відстрочку від призову до Збройних сил України. Про це з посиланням на Міністерство економіки пише Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

Пресслужба Мінекономіки на запит Радіо Свобода повідомила, що від початку повномасштабної агресії росії міністерство ухвалило близько 31 246 наказів про бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами чи організаціями, з них приблизно 16 297 є чинними.

У міністерстві вказують на те, що відстрочка надається згідно з порядком бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, який затвердив Кабінет Міністрів 27 січня 2023 року. При цьому, кажуть в Мінекономіки документ передбачає різні терміни відстрочки, відтак "загальна кількість заброньованих постійно змінюється".

Відповідно до наказів Мінекономіки, на сьогодні близько 600 тисяч осіб мають чинну відстрочку від призову

– йдеться у відповіді.

Нагадаємо

До Верховної Ради України подані чергові два законопроєкти, які пропонують дозволити підприємствам "бронювати" до 50% своїх працівників, які підлягають призову на військову службу, сплачуючи до державного бюджету збір у розмірі 20 400 грн. за людину.

Бронювання працівників: у Мінекономіки пояснили алгоритм дій для підприємців і держустанов03.07.24, 16:17

Популярні

Новини по темі