milionni-oborudky-v-ukrzaliznytsi-shylo-pislia-povernennia-v-sbu-ne-prypyniav-vzaiemodiiu-zi-zlochynnoiu-hrupoiu-prokuror

Мільйонні оборудки в "Укрзалізниці": Шило після повернення в СБУ не припиняв взаємодію зі злочинною групою - прокурор

 • 27991 переглядiв

Співробітнику Служби безпеки України Артему Шило та ще 6 особам повідомлено про підозру у справі про шахрайство з розкраданням майже 95 мільйонів гривень під час закупівель "Укрзалізниці".

Вищий антикорсуд розпочав обирати запобіжний захід співробітнику СБУ Артему Шилу у справі махінацій на закупівлях "Укрзалізниці". Як повідомив прокурор САП, Шило після повернення до СБУ не припиняв взаємодію зі злочинною групою, а також  залучив до неї свого підлеглого, передає УНН.

"НАБУ разом із САП вважають, що не пізніше жовтня 2021 року підозрюваний Шило, який на той час працював радником Офісу Президента України, використовуючи наявні в нього можливості, він створив певну організовану групу, мета якої була спрямована на те, щоб контролювати грошові потоки АТ "Укрзалізниця". Суть зводилася до того, щоб, як мінімум, поставити на контроль усі закупівлі, які проводилися "Укрзалізницею" з метою отримання протиправної вигоди", - заявив прокурор.

Він зазначив, що Шило залучив до організованої групи низку осіб, яким також сьогодні були вручені підозри.

Справа щодо махінацій на закупівлях "Укрзалізниці": посадовцю СБУ та ще 6 людям повідомили про підозру 03.04.24, 16:21

"Зрозуміло, що реалізація планів цієї групи не була можливою без залучення службових осіб самої "Укрзалізниці". Ми вважаємо, що зібрано достатньо доказів вважати, що як мінімум до складу цієї групи було залучено першого заступника директора Філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця", а також заступника директора з економічної та інформаційної безпеки Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки. Так сталося, що на початку серпня 2022 року підозрюваного Шило було призначено на вагому керівну посаду в СБУ і відповідно ми відмічаємо, що до складу цієї групи був залучений підлеглий Шила Ковалюк. Сталося це приблизно у листопаді 2022 року", - додав прокурор.

Нагадаємо

2 квітня НАБУ і САП затримали посадовця СБУ Артема Шила, який, за версією слідства, очолює організовану групу із заволодіння майже 95 млн грн на закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Популярні

Новини по темі