ukenru
migratsiyna-kriza-chekhiya-spryamuye-viyskovikh-do-polschi

Міграційна криза: Чехія спрямує своїх військових у Польщу

 • 20099 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Польща погодилася на пропозицію Чехії прийняти військових, які допомагатимуть охороняти кордон із Білоруссю від нелегальних мігрантів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Ceske Noviny

Деталі

За словами прем'єр-міністра Чехії Андрія Бабіша, найімовірніше в Польщу спрямують інженерів. 

3 грудня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що чеські солдати допомагатимуть полякам охороняти прикордонний паркан та під'їзні дороги. 

Додамо

У Польщі вже перебуває 155 британських та 150 естонських військових. Із грудня до квітня вони виконуватимуть інженерно-розвідувальні роботи. 

Нагадаємо

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону країни розмістили війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися з Білорусі на територію Польщі. Усіх вдалося затримати.

Нелегали і далі здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу