mi-podolali-psikhologichniy-baryer-ukrayinu-bachat-chlenom-nato-kuleba-pro-samit-u-vilnyusi

Кулеба про саміт у Вільнюсі: "Ми подолали психологічний бар'єр, Україну бачать членом НАТО"

 • 357744 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. На саміті НАТО у Вільнюсі Україна подолала психологічний бар'єр. Київ реально бачать членом Альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Кулеба зазначив, що загалом задоволений результатами саміту НАТО.

Цитата

«Мене не влаштовує тільки один момент, що в самому тексті комюніке саміту немає чітких слів, що Україну або запрошують до членства, або запросимо Україну умовно завтра. Але це був саміт, на якому дуже важливо не лише те, що у тексті офіційних рішень та офіційних заявах, але й те, що було за лаштунками», - сказав Кулеба.

За його словами, була принципова різниця не лише між Бухарестським самітом 2008 року, з яким всі порівнюють «Вільнюс», але й навіть із самітом у Мадриді.

«І різниця полягала в тому, що ми подолали психологічний бар'єр, і я бачу, що Україну реально бачать членом НАТО. Те, що вони не зробили «квантовий ривок» - це погано. Але, з іншого боку, я бачу, що цей квантовий ривок неминучий і відбудеться набагато раніше, ніж нам здається. Тому що всі в середині за закритими дверима абсолютно спокійно, впевнено кажуть: не хвилюйтеся, питання вирішене, ви будете членом НАТО», - розповів Кулеба.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що на Вільнюському саміті почув впевнений сигнал, що Україна буде в НАТО.

Лідери країн НАТО на Вільнюському саміті у вівторок оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Франція посилює заходи безпеки у День взяття Бастилії

     • 518696 переглядiв

    У США почали розслідування щодо розробника ChatGPT

     • 604823 переглядiв