ukenru
merkel-pribula-v-ssha-z-proschalnim-vizitom-na-poryadku-dennomu-konflikt-na-donbasi-i-pivnichniy-potik-2

Меркель прибула в США з прощальним візитом: на порядку денному конфлікт на Донбасі і "Північний потік-2"

 • 32723 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в США з прощальним візитом перед тим, як залишити посаду. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle і порядок денний, опублікований федеральним урядом Німеччини.

Деталі

Як зазначається, останній офіційний візит Ангели Меркель як канцлера Німеччини в США відбувається на тлі поліпшення американо-німецьких відносин. Але її зустріч з президентом США Джо Байденом все ж торкнеться деяких складних тем.

Згідно з опублікованим порядком денним федеральним урядом Німеччини, основними темами для обговорення будуть: проект "Північний потік-2", питання врегулювання конфлікту на сході України, відносини Росії з Китаєм, а також боротьба з пандемією коронавірусу.

Програма візиту розпочалася 15 липня. Канцлер Німеччини зустрілася за сніданком з віце-президентом США Каміллою Харріс. Відзначається, що головні переговори - з президентом США Джо Байденом - заплановані на другу половину дня. За підсумками переговорів обидва лідери проведуть пресконференцію.

Меркель також відвідала Університет Джона Хопкінса, де отримала почесний ступінь доктора цієї наукової установи. Для Меркель це 18-й за рахунком науковий ступінь почесного доктора.

Також наголошується, що запланована зустріч з представниками американського бізнесу.

Додамо

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив про проведення "великої підготовки" до переговорів з США про будівництво газопроводу "Північний потік-2". Він зазначив, що у цих переговорів "хороші перспективи".

Українські Національні Новини

Політика