ukenru
merkel-povtorno-vaktsinuvalas-vid-covid-19-preparatom-moderna

Меркель повторно вакцинувалась від COVID-19 препаратом Moderna

 • 17493 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала друге щеплення від коронавірусу препаратом Moderna. Представник уряду заявив у вівторок, що Меркель була вакцинована кілька днів тому. Про це пише газета Bild, передає УНН.

Деталі

Після того, як 16 квітня Меркель отримала вакцину від AstraZeneca для першої вакцинації, вона тепер вакцинована вакциною від Moderna.

Наразі нічого не відомо про будь-які побічні ефекти у Меркель.

Доповнення

Початкові результати дослідження показали, що змішування AstraZeneca з іншою вакциною може бути більш ефективним.

Це пов'язано з тим, що у людей, вакцинованих двома різними вакцинами, спостерігалися більш серйозні побічні ефекти.

Дослідники оцінили це як хороший знак, тому що більше побічних ефектів зазвичай означає більш сильну імунну відповідь і, отже, більшу ефективність.

Тим часом Комісія ЄС замовила ще 150 мільйонів доз вакцини у американського виробника Moderna. Як повідомив у вівторок представник єврокомісії, поставка планується в третьому кварталі цього року і продовжиться в 2022 році.

У Комісії є два контракти з Moderna: один на 160 мільйонів доз за минулий рік. За другим контрактом було замовлено 150 мільйонів доз вакцини і узгоджено ще 150 мільйонів доз в якості опції. Ця частина угоди зараз під питанням.

За словами представника, ЄС може купувати вакцини, адаптовані до варіантів вірусу, а також вакцини для дітей. Контракт гарантує швидку доставку і можливість адаптації її до потреб країн ЄС і ситуації пандемії. Держави-члени також можуть перепродувати або передавати вакцину.

Українські Національні Новини

Новини Світу