ukenru
meriya-odesi-viznala-nezakonnim-obyektom-zhk-zoloti-stovpi

Мерія Одеси визнала незаконним об'єктом ЖК "Золоті Стовпи"

 • 32524 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Державна архітектурно-будівельна комісія Одеси визнала незаконним об'єктом житловий комплекс "Золоті Стовпи", будівництво якого ведеться на вулиці Миколи Боровського, передає УНН з посиланням на прес-службу Одеської мерії.

У міськраді попереджають про небезпеку інвестування в незаконний об'єкт. Даний житловий комплекс, за інформацією ДАБК, є об'єктом самовільного будівництва. Виявлено порушення, пов'язані з нецільовим використанням землі, відсутністю проектної документації та дозвільних документів. Крім того, вказується на порушення законодавства щодо реєстрації об'єкта. ДАБК звернулася до Одеської обласної прокуратури, слідчого управління Головного управління Національної поліції України в Одеській області та Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області для вжиття відповідних заходів реагування відповідно до наданих повноважень. Одеською обласною прокуратурою за даним фактом самовільного будівництва прийнято та зареєстровано заяву про кримінальне правопорушення, інформацію про що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зазначимо, що в Одесі в районі парку Шевченка понад півроку ведеться будівництво житлового комплексу "Лідерсовський". Згідно з офіційними документами, на місці будівництва повинен з'явитися готель з центром обслуговування туристів і спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги та реабілітаційним центром. Генплан дозволяє такі види споруди на даній території.

Однак, насправді замість реабілітаційного центру зводять звичайний житловий комплекс, який порушує не тільки цільове використання території, а й висотність. Замовники проекту ЖК "Лідерсовський" - компанії "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк", пов'язані з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловським, членом партії мера міста Геннадія Труханова "Довіряй справам", який так само володіє дельфінарієм "Немо" в партнерстві з першим віце-мером Михайлом Кучуком.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса