ukenru
menshe-1-skarg-na-internet-magazini-v-ukrayini-zadovolnyayetsya-derzhprodspozhivsluzhba

Менше 1% скарг на інтернет-магазини в Україні задовольняється - Держпродспоживслужба

 • 13328 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протягом 2016 року задовольнила менше 1% скарг громадян на інтернет-магазини через прогалини у законодавстві. Про це сказала тимчасово виконуюча обов’язки заступника голови Держпродспоживслужби Лілія Стиренко, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біткойн виріс до рекордного рівня

"Багато продавців, які реалізують свої товари за допомогою електронної комерції, не надають потрібної інформації на своїх сайтах. Наприклад, в 2016 році у нас було дуже багато скарг, і якщо говорити про задоволення скарг наших споживачів, то були звернення громадян з приводу порушення законодавства про захист прав споживачів при купівлі товарів і послуг в інтернет-магазинах, то задовольнити ми могли менше 1%", - розповіла Л.Стиренко.

Вона пояснила, що це відбувається через те, що є прогалини в законодавстві, а також і те, що коли людина щось купує, то рідко звертає увагу на наявність документів, які видають.

У Держспоживслужбі нагадали, що близько половини скарг громадян, які надходять до Держпродспоживслужби, стосуються інтернет-торгівлі: якості товарів і послуг, неможливості повернення неякісної продукції і гарантійного обслуговування.

Українські Національні Новини

Економіка