meni-proponuvaly-pidpysaty-pid-postanovoiu-pro-pereimenuvannia-brovariv-na-brovari-ya-ne-pohodyvsia-nardep-ihor-murdii

Мені пропонували підписатися під постановою про перейменування Броварів на Броварі. Я не погодився - нардеп Ігор Мурдій

 • 35179 переглядiв

Нардеп Ігор Мурдій вказав, що йому пропонували підписатися під постановою про перейменування Броварів на Броварі, але він не погодився.

Назва міста Бровари не має жодного стосунку до чогось радянського чи російського. Тому зараз, під час повномасштабної агресії, таке перейменування однозначно не на часі. Таку позицію в коментарі УНН озвучив народний депутат України Ігор Мурдій, який відмовся брати участь у реєстрації відповідної постанови у Верховній Раді.

Деталі

"До мене також зверталися колеги - народні депутати за підписом про реєстрацію цієї постанови. Моя позиція однозначна - назва міста Бровари не має ніякого відношення до радянщини або до росії. Тому, сьогодні такі перейменування однозначно не на часі", - зазначив Ігор Мурдій

При цьому, за словами нардепа, якщо хтось наведе переконливі аргументи на користь перейменування, то до цього питання можна повернутися після перемоги у війні. Однак, обов’язково треба врахувати думку громади міста.

"Але, якщо навіть ставити таке питання після перемоги, то однозначно потрібно врахувати позицію місцевих жителів. А поки я не бачу нічого страшного, якщо Бровари залишаться Броварами до перемоги України", - додав народний депутат.

Нагадаємо

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Жителі Броварів не підтримують ініціативу Верховної Ради змінити назву їхнього міста на Броварі. Про це свідчить опитування, яке журналісти УНН провели на вулицях міста.

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

 • 14782 переглядiв