ukenru
melitopolsku-chereshnyu-reyestruyut-v-yakosti-torgovogo-brendu

Мелітопольську черешню реєструють в якості торгового бренду

 • 14290 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. В Україні реєструють першу ягоду з географічним значенням - Мелітопольську черешню. Вона матиме право на визнання в ЄС. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

"В Україні завершується реєстрація ще одного продукту з історичним географічним походженням – Мелітопольської черешні. Це перша українська ягода, яка отримає реєстрацію як географічне зазначення і матиме право на визнання в ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявку на реєстрацію географічного зазначення походження товару було подано "Асоціацією виробників мелітопольської черешні". Завершення реєстрації очікується наприкінці липня.

Додамо, що мелітопольська черешня вирощується у місцевості навколо міста Мелітополь на обох берегах річки Молочна, а саме – у межах міста Мелітополь та оточуючих населених пунктах. Мелітопольська черешня – товар елітного класу, плоди якої збирають вручну. Ягоди характеризується багатим ароматом і смаком, збалансованим вмістом цукру та кислоти, а також відмінними товарними властивостями.

Як повідомлялося в УНН, в Україні через тиждень-півтора очікується різке зниження цін на продукти по всіх позиціях, починаючи від борщового набору і закінчуючи фруктами.

Українські Національні Новини

Економіка