meksika-zaklikala-zaprositi-rosiyu-na-peregovori-u-saudivskiy-araviyi-schodo-ukrayini

Мексика закликала запросити росію на переговори у Саудівській Аравії щодо України

 • 335559 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав припинити «нераціональну» війну в Україні. Він запропонував до майбутніх мирних переговорів у Саудівській Аравії долучити представників як України, так і росії. Про це пише агентство Reuters, передає УНН.

Деталі

Президент Мануель Лопес заявив, що Мексика лише тоді братиме участь у переговорах у Саудівській Аравії, коли заплановані на найближчий тиждень переговори відбудуться і за участю росії.

Цитата

"Якщо буде згода і з боку України, і з боку Росії шукати рішення для досягнення миру, ми будемо брати участь", — сказав президент Андрес Мануель Лопес Обрадор.

"Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально", - додав Лопес Обрадор, зазначивши, що конфлікт спричинив масові людські страждання.

"Єдине, що від цього виграє, — це військова промисловість", - підсував він.

Доповнення

Очікується, що в переговорах 5-6 серпня у Саудівській Аравії візьмуть участь високопоставлені посадовці із 30 країн. росію не запросили.

Контекст

Раніше президент Мексики Лопес Обрадор намагався зберегти нейтралітет у війні, хоча його уряд підтримав деякі основні резолюції ООН, які критикують роль Росії в конфлікті. Мексика відмовилася постачати Україні зброю і не запроваджувала санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Ірану про переговори щодо встановлення миру в Україні в Саудівській Аравії: "Єдиним рішенням - є політичне"

У квітні президент України Володимир Зеленський закликав мексиканських законодавців підтримати його план припинення війни, який передбачає виведення Росією своїх військ з території України.
Торік Лопес Обрадор окреслив окремий мирний план, проти якого виступила Україна, стверджуючи, що це принесе користь Росії.

Нагадаємо, США візьмуть участь у саміті у Саудівській Аравії щодо України. Про це заявив Держдеп. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Посадовці минулого тижня подали 5700 щорічних декларацій

     • 258259 переглядiв