ukenru
mekhanizmiv-borotbi-z-nezakonnimi-zabudovami-nemaye-dabi

Механізмів боротьби з незаконними забудовами немає - ДАБІ

 • 16229 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Ефективних механізмів для боротьби з незаконною забудовою немає, тому що законодавство прописано в інтересах забудовника, а видача їм ділянок землі лежить в площині політичної волі депутатів міської ради, розповів УНН голова одеської ДАБІ Олександр Авдєєв.

"Ми, звичайно ж, вживаємо всіх заходів, щоб виходити все одно на перевірки і складати акти з фіксацією порушень, але дієвих швидких механізмів все менше, а запит суспільства на них зростає", - розповів він.

Олександр Авдєєв так само прокоментував проблему тимчасового мораторію на вчинення перевірок на період реформування ДАБІ, що дає забудовникам час і можливість продовжувати будівництво без якого б то не було контролю.

"Так, житловий комплекс "Граф" на Азарова продовжує рости, користуючись мораторієм на перевірки. Але ми зафіксували всі порушення, і будемо домагатися адекватного покарання. Фізично протистояти будівництву ми не можемо, хоча була ідея використовувати в таких випадках "Муніципальну варту". В даному випадку, ми сподіваємося на припинення мораторію і активну роботу правоохоронних органів", - розповів він.

Тому потенційним інвесторам у нерухомість Олександр Авдєєв рекомендує при покупці житла в першу чергу звертати увагу на репутацію забудовника.

"Для цього ми і створили карту будівництв в Одесі. Там ми чітко даємо інформацію про наявність документів. Перш ніж купувати житло будь-який одесит повинен поцікавитися пакетом документів. Як можна купувати повітря?", - дивується він.

На питання про те, чому Одеська міськрада продовжує видавати земельні ділянки забудовникам з суперечливою репутацією, глава ДАБІ відповів, що, наприклад, видача землі відомому литовському забудовнику "Ханнер", якому належать проблемні забудови "Граф", "Граф біля моря" і "Граф на Катеринінській", лежить виключно в площині політичної волі депутатів Одеської міськради.

"Якщо ви подивитеся трансляцію сесій міськради, то завжди це відбувається не просто і не без гарячих обговорень з приводу саме цього забудовника. Це питання політичної волі депутатів. Ми, чиновники, керуємося законами і зобов'язані враховувати прийняті рішення депутатів", - підсумував він.

Нагадаємо, під час останньої сесії Одеська міська рада під головуванням діючого мера Геннадія Труханова прийняла рішення про передачу чергової земельної ділянки компанії литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса.

Українські Національні Новини

Політика