mayzhe-pyat-tisyach-dolariv-za-fiktivniy-shlyub-iz-zhinkoyu-z-invalidnistyu-abi-viyikhati-za-kordon

Майже п’ять тисяч доларів за фіктивний шлюб із жінкою з інвалідністю, аби виїхати за кордон

 • 44502 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. На Одещині прикордонники викрили схему нелегального виїзду чоловіків за межі України. За даними оперативників шахрайська схема ухилянтів ґрунтувалась на укладанні фіктивних шлюбів із жінками з вадами здоров’я. Одружитись та оформити супровід хворих дружин, коштував чоловікам 4500 доларів США. Про це розповіли в пресслужбі ДПСУ, передає УНН.

Цитата

“Сваха” за 4500 доларів США обіцяла підшукати “наречених” з потрібною групою інвалідністю. Таке “шлюбне агентство” функціонувало по всій території України, пропонуючи жінкам з інвалідністю віком від 18 до 57 років заробити “легкі гроші”. Організаторку злочинної схеми затримали на гарячому під час отримання коштів за одруження однієї з пар“,— розповіли у держприкордонслужбі.

Деталі

Правоохоронці встановили, що організаторкою переправлення за кордон потенційних призовників була 34-річна жителька Одещини. Вона особисто підшукувала чоловіків, які хочуть уникнути мобілізації та виїхати з країни, але обмежені в такому праві. Зловмисниця пропонувала їм укласти шлюб із жінками з інвалідністю для перетину державного кордону у статусі “супроводжуючої особи”.

За результатами санкціонованих обшуків у її помешканні виявили та вилучили цілу купу документів: оригінали та копії паспортних документів, свідоцтва про шлюб і розірвання шлюбу, шлюбні договори, посвідчення про інвалідність, висновки МСЕК та ВЛК про надання інвалідності.

Наразі організаторці “шлюбного агентства” та псевдо “дружині” з інвалідністю оголошено про підозру у вчиненні злочинну за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрито безпрецедентну за масштабами схему для ухилення від мобілізації: причетні представники ТЦК та ВЛК — ДБР

Незаконну схему виїзду за кордон спільно викрити та припинили поліцейські, прикордонники та прокурори Одещини.

Нагадаємо

На початку місяця СБУ та Нацполіція знешкодили на Одещині міжнародне злочинне угруповання, що доставляло ухилянтів до кордону на каретах швидкої допомоги.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні збільшуються можливості ППО — Зеленський

     • 28519 переглядiв

    Ракетний удар по Селидовому: рятувальні роботи завершено

     • 23729 переглядiв