ukenru
mayzhe-polovina-ukrayintsiv-nazvali-zelenskogo-rozcharuvannyam-roku-opituvannya

Майже половина українців назвали Зеленського розчаруванням року – опитування

 • 13617 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Чинного президента України Володимира Зеленського 45% людей вважають розчаруванням року. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені І. Кучеріва, інформує УНН.

Деталі

Другий рік поспіль Володимир Зеленський очолює рейтинги "Політика року" та "Розчарування року". Цього року його назвали "політиком року" 17% опитаних українців, 2020-го —14,8%.

Водночас 45% назвали саме Зеленського "розчаруванням року", 2020-го – його вважали "невдахою року" 28%.

Друге місце в номінації "Політик року" ділять експрезидент Петро Порошенко (8,1%) та ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков (8%). А от у категорії "розчарування року" Петра Порошенка згадували частіше (8,5%), ніж Дмитра Разумкова (3%).

Майже 15% опитаних сказали, що політиком року взагалі немає кого назвати, майже 20% завагалися з відповіддю, а 5% – не захотіли відповідати на це запитання.

Політиками, яких згадали більше ніж 1% опитаних як "політиків року" і як "розчарування року" стали: Юлія Тимошенко – 4,4% та 1,5% відповідно, Віктор Медведчук – 1,2% та 3,2% відповідно. Віталія Кличка згадали в обох номінаціях по 1,1% респондентів.

Згадали лише як "політиків року": Юрія Бойка – 3,7%, Євгеня Мураєва – 3,4%, Ігоря Смешка – 1,8%, Володимира Гройсмана – 1,4%, Сергія Притулу – 1%.

А винятково як "розчарування року" опитані назвали: Миколу Тищенка (1,2%), Іллю Киву (1,2%), прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (1,1%). Ще 3% респондентів сказали, що їх розчарували всі політики, 1,3% опитаних сказали, що розчаруванням року не можуть когось назвати, майже 15% завагалися з відповіддю, а 4% – не захотіли відповідати на це запитання.

Додамо

5,2% українців мемом року назвали "пресконференцію Володимира Зеленського", ще 3,4% – самого Володимира Зеленського.

2,6% віддали голоси у цій номінації київському міському голові Віталію Кличку та народному депутату Миколі Тищенко, зокрема за його заяви "про ціни на продукти".

2,5% опитаних назвали мемом "1000 гривень від Зеленського", а 2,1% респондентів розсмішив Ілля Кива, зокрема як "Кива-науковець".

Важко відповісти на це запитання було для 47,2% респондентів, 3% запевнили, що таких подій не було, а майже 14% не захотіли відповідати взагалі.

Довідка

Опитування проводили з 17 до 22 грудня 2021 року серед населення України віком від 18 років в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Усього опитали 2018 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У другому турі Зеленський та Порошенко мають однакову підтримку виборців – опитування

Українські Національні Новини

Суспільство