ukenru
mayzhe-2-tis-ukrayinskikh-rodin-v-angliyi-mozhut-zalishitisya-bezdomnimi-zmi

Сотні українських біженців в Англії стали безхатченками

 • 384857 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Майже 2000 сімей з України в Англії або були визнані бездомними, або їм загрожує небезпека стати бездомними. За даними уряду, за 1 місяць їх стало на 22% більше, лише за останній місяць за допомогою звернулося близько 350 сімей. Про це повідомляє британська газета Independent, інформує УНН.

Деталі

Близько 70% українців прибули до країни з дітьми. За статистикою, 585 сімей, які беруть участь у британській програмі «Житло для України», звернулися за допомогою після того, як їх домовленості з приводу житла зазнали невдачі. Ще 415 сімей опинилися у схожому становищі. Дані показали, що 1915 сімей були визнані бездомними з 24 лютого по 23 вересня цього року.

Як зазначається, спонсорська програма «Житло для України» (Homes for Ukraine) може надати житло переселенцям максимум на півроку.

Депутат від ліберал-демократів Лейла Моран засудила «шокуючі цифри» і заявила, що уряд має діяти негайно, «або ризикує порушити обіцянку, дану українському народу».

Цитата

«Тих українців, які втекли, рятуючись від бойових військової машини путіна, слід підтримати у Великій Британії. Абсолютно важливо, щоб підтримка спонсорів посилювалася в міру зростання інфляції та витрат на електроенергію», - сказала вона.

Генеральний директор Ради біженців Енвер Соломон, сказав, що благодійна організація «надзвичайно стурбована» зростаючою кількістю українців, які можуть залишитися без прихистку.

«Оскільки ми наближаємося до завершення початкового шестимісячного періоду розміщення за програмою Homes for Ukraine, ми також стурбовані тим, що все більше людей можуть опинитися під загрозою залишитися бездомними», - додав він.

Лорд Гаррінгтон, міністр у справах біженців під керівництвом Бориса Джонсона, раніше закликав Міністерство фінансів збільшити виплати з 350 фунтів стерлінгів до 700 фунтів стерлінгів на тлі кризи вартості життя.

Доповнення 

50 000 українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою наступного року. Уряд та міністри крїни відмовляються запропонувати новий пакет підтримки, щоб компенсувати кризу вартості життя.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном