ukenru
mastersard-i-visa-vidmovilis-vid-uchasti-u-stvorenni-kriptovalyuti-facebook

MasterСard і Visa відмовились від участі у створенні криптовалюти Facebook

 • 23896 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Міжнародні платіжні системи MasterСard і Visa, а також Stripe, eBay та Mercado Pago відмовились від участі в проекті зі створення криптовалюти Libra від компанії Facebook. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

"Ідея Facebook була піддана жорсткій критиці з боку світових регуляторів та законодавців, що змусило деяких спостерігачів галузі поставити під сумнів, чи зможе проект Libra "вижити", - написало агентство.

Нещодавно сенатори США попросили MasterСard, Visa та Stripe переглянути свою участь у проекті через "ризик для фінансової системи".

У MasterСard вирішили приділяти основну увагу розвитку власного бізнесу, у eBay зосередяться на власних платіжних продуктах, а в Stripe зазначили, що готові приєднатися до проекту у майбутньому.

Коментуючи реалізацію проекту зі створення криптовалюти Libra, аналітик агентства Wedbush Securities Майкл Пахтер заявив: "Я не думаю, що Facebook може зробити це сам".

Віце-президент компанії Facebook Девід Маркус у свою чергу підкреслив, що вихід із проекту 6 партнерів не зірве зусилля зі створення криптовалюти.

Нагадаємо, Facebook очікує іноземного втручання у вибори в США в 2020 році.

Українські Національні Новини

Технології