masshtabni-zsuvy-v-indii-zabraly-zhyttia-123-liudei-desiatky-mozhut-zalyshatysia-u-pasttsi

Масштабні зсуви в Індії забрали життя 123 людей, десятки можуть залишатися у пастці

 • 13869 переглядiв

Сильні зливи спричинили смертельні зсуви в індійському штаті Керала. Щонайменше 123 людини загинули, близько 100 осіб залишаються у пастці, рятувальні операції тривають.

Щонайменше 123 людини загинули, і десятки людей, як побоюються, все ще можуть залишатися в пастці після того, як сильні зливи спровокували масивні зсуви в південному індійському штаті Керала, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Зсуви сталися у горбистих районах в окрузі Ваянад рано-вранці у вівторок, коли більшість жителів спали.

Вважається, що близько 350 сімей проживали у постраждалих регіонах, де розташовано кілька чайних та кардамонових плантацій.

Рятувальні операції продовжуються, але їм заважають сильний дощ та обвалення важливого мосту.

Влада побоюється, що кількість жертв ще зросте, оскільки близько 100 осіб залишаються у пастці в районах, куди поки не можуть дістатися аварійно-рятувальні служби.

Головний міністр штату Пінарі Віджаян заявив на пресконференції, що у вівторок "зсув знищив цілу територію". 

Місцеві лікарні надають допомогу щонайменше 123 постраждалим, і понад 3000 людей було врятовано та переміщено до 45 таборів допомоги, сказав він.

Окрім 65 підтверджених випадків смерті у Ваянаді, 16 тіл було знайдено у річці Чаліяр, яка впадає у сусідній округ Малаппурам. Також було знайдено частини тіл кількох інших людей.

Ваянад, горбистий район, що є частиною гірського хребта Західні Гати, схильний до зсувів у сезон мусонів.

Округ Ваянад і сусідні райони все ще перебувають у стані готовності через прогноз сильних дощів. Школи та коледжі були закриті у 10 із 14 округів у штаті.

Прем'єр-міністр Нарендра Моді опублікував пост у X, що він розмовляв з головним міністром Керали Пінарі Віджаяном і запевнив у допомозі федерального уряду у зусиллях надання допомоги.

Доповнення

Зсуви стали найстрашнішим лихом у Кералі з 2018 року, коли внаслідок повеней загинуло понад 400 людей.

Популярні

Новини по темі

Сили ППО збили ракету Х-59 та 89 ударних БПЛА - Олещук

 • 100411 переглядiв