marchenko-pro-restrukturyzatsiiu-borhu-rishennia-bulo-dlia-partneriv-dovoli-skladne-peremovyny-tryvaly-z-pochatku-roku

Марченко про реструктуризацію боргу: рішення було для партнерів доволі складне, перемовини тривали з початку року

 • 40909 переглядiв

Міністр економіки Марченко повідомив, що переговори про реструктуризацію боргу тривали з початку року. Це дозволить Україні заощадити близько $12 млрд на найближчі 3 роки, які будуть спрямовані на сектор безпеки і оборони.

Міністр економіки Сергій Марченко розповів, що рішення про реструктуризацію боргу було складним, а перемовини тривали з початку року. Про це він заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Реструктуризація боргу вже в цьому році нам дозволить нам зекономити на видатках з обслуговування боргу, адже ми закладали певні кошти, які тепер звільняються. Близько 12 млрд доларів нам вдається зекономити на найближчі 3 роки. Ми спрямуємо ці кошти на видатки сектору безпеки і оборони. Це рішення було для партнерів доволі складне, перемовини тривали з початку року

- каже Марченко.

Нагадаємо

У понеділок, 22 липня Україна досягла домовленостей з Комітетом власників єврооблігацій, що є важливим етапом у реструктуризації боргу. Це дозволить зекономити $11,4 млрд на обслуговуванні боргу за 3 роки та $22,75 млрд до 2033 року, вивільнивши ресурси на оборону та соціальні потреби. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.  

Популярні

Новини по темі