ukenru
maksimalno-efektivno-cherevatiy-pidtverdiv-vikoristannya-zsu-kasetnikh-boyepripasiv-bilya-bakhmuta

Максимально ефективно: Череватий підтвердив використання ЗСУ касетних боєприпасів біля Бахмута

 • 151704 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що українські війська вже використовують касетні боєприпаси біля Бахмута, передає УНН.

Цитата

“Збройні сили України використовують всю лінійку боєприпасів, надану нам партнерами, і використовують максимально ефективно. Адже те, що воєнкорки (рф - ред.) це згадують, це комплімент нашим артилеристам”, - сказав Череватий, відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація російських пропагандистів, що ЗСУ вже використовують касетні боєприпаси.

Проте він додав, що ті ж ворожі воєнкорки прекрасно знають, що поки у них кількісно більше снарядів.

“Проте в якості виконання вогневих завдань наші артилеристи на голову вище них. Тому кожний снаряд наданий передовими країнами використовується з максимально корисною дією”, - повідомив речник.

Доповнення

Касетні бомби заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та росії. Ці боєприпаси скидають осколково-фугасні бомби для знищення ворожих військ на великій території. Проте навіть не розірвані боєприпаси можуть становити довготривалу загрозу для цивільного населення.

Крім того, росія використовує касетні боєприпаси проти України з моменту свого вторгнення.

Нагадаємо

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що цього тижня передасть Сполученим Штатам звіт про використання Силами оборони касетних боєприпасів, наданих США. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП