ukenru
makron-zaklikaye-uryad-niderlandiv-rozyasniti-plani-schodo-air-france-klm

Макрон закликає уряд Нідерландів "роз'яснити" плани щодо Air France-KLM

 • 7836 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Французький президент Еммануель Макрон у середу, 27 лютого, закликав нідерландський уряд "роз'яснити" свої наміри щодо французько-нідерландської авіакомпанії Air France-KLM після того, як той придбав понад 12 відсотків її акцій. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Уряд (Франції - ред) не був проінформований ні про це рішення, ні про його реалізацію. Я беру його до уваги. Тепер уряд Нідерландів має уточнити свої наміри", - зазначив Макрон, якого цитує агенція AFP. Президент Франції додав, що головним є забезпечення інтересів авіакомпанії. Французький уряд зараз володіє понад 14 відсотків авіакомпанії

Напередодні стало відомо, що уряд Нідерландів придбав 12,7 відсотка акцій групи Air France-KLM. Сума угоди склала 680 мільйонів євро. Метою уряду в Гаазі було посилення впливу в авіакомпанії, зазначив міністр фінансів Нідерландів Вопке Хукстра, передає нідерландська агенція ANP. Він додав, що в майбутньому влада планує довести свою частку в компанії до 14 відсотків. Таким чином частка нідерландського уряду зрівняється з французьким, який, володіє 14,3 відсотка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярність Макрона зростає на тлі зниження підтримки "жовтих жилетів"

При цьому ні французький уряд, ні рада директорів компанії не були поінформовані про цю угоду, розповів газеті Les Echos міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер.

Згідно з даними на сайті Air France-KLM, на середину 2018 року французькому уряду належала частка в 14,3 відсотка, Delta Air Lines Inc і China Eastern Airlines мали по 8,8 відсотка, профспілка працівників - 3,9 відсотка, решта акцій належала іншим невказаним акціонерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон: "жовті жилети" - наш колективний провал

Авіакомпанія KLM була створена в 1919 році, а Air France - 1933 році. В 2004 році вони були об'єднані. Штаб-квартира авіакомпанії знаходиться в Парижі.

Як повідомляв УНН, у лютому відбувся телефонний дзвінок між президентом Франції Еммануелем Макроном та президентом Росії Володимиром Путіним, під час якого обговорювалась Україна.

Українські Національні Новини

Політика