makron-obhovoryv-z-kerivnykom-mahate-sytuatsiiu-na-zaporizkii-aes

Макрон обговорив з керівником МАГАТЕ ситуацію на Запорізькій АЕС

 • 34721 переглядiв

Президент Франції Макрон зустрівся з Генеральним директором МАГАТЕ Гроссі, підтвердивши підтримку МАГАТЕ та суверенітету України над Запорізькою АЕС, а також наголосив на важливості ролі МАГАТЕ у забезпеченні ядерної безпеки.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про підтримку дій МАГАТЕ в Україні, під час зустрічі з керівником Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі у Єлисейському палаці. Про це повідомляє УНН із посиланням на телеканал TF1.

Деталі

Президент Республіки Еммануель Макрон у понеділок, 27 листопада, прийняв генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі в Єлисейському дворі. Згідно з інформацією TF1 із посиланням на прес-реліз президента, Макрон "знову заявив про підтримку дій МАГАТЕ в Україні, а також нагадав про принцип суверенітету України над Запорізькою атомною електростанцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненській АЕС – нова ротація місії МАГАТЕ

Глава Франції підкреслив важливість присутності МАГАТЕ на об’єкті для забезпечення ядерної безпеки та підтвердив підтримку Франції для того, щоб експерти МАГАТЕ "могли отримати доступ до станції в повній безпеці та без перешкод".

Нагадаємо

Запорізька АЕС була відключена від енергосистеми України через коротке замикання, що призвело до ризику знеструмлення, оскільки єдина лінія, що залишилася, була обірвана. МАГАТЕ підтвердило, що остання резервна лінія мала вирішальне значення для запобігання повного знеструмлення станції.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон обговорив з керівником МАГАТЕ ситуацію на Запорізькій АЕС

     • 34721 переглядiв

    З України запустять новий поїзд до Будапешта та Відня

     • 35298 переглядiв

    Внаслідок обстрілу Очакова на Миколаївщині пошкоджені будинки

     • 43191 переглядiв

    У Запоріжжі пролунав вибух - ЗМІ

     • 43197 переглядiв

    Через негоду в Україні загинули 10 людей, ще 23 постраждали - МВС

     • 35765 переглядiв

    Суд відправив під арешт нардепа Лабазюка із заставою в 40 млн грн

     • 33294 переглядiв