mahate-provodyt-perevirku-na-zaes-cherez-90-khvylynne-znestrumlennia-reaktora

МАГАТЕ проводить перевірку на ЗАЕС через 90-хвилинне знеструмлення реактора

 • 2065 переглядiв

Експерти МАГАТЕ проводять інспекцію на Запорізькій атомній електростанції.

Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС проводять перевірку і збирають інформацію для власної незалежної оцінки щодо причин 90-хвилинного знеструмлення реактора на атомній станції на Запоріжжі, що сталося 15 листопада. Про це повідомило агентство МАГАТЕ, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що 15 листопада реакторний блок Запорізької атомної електростанції №6 тимчасово знеструмився та живився від аварійного дизель-генератора для отримання електроенергії, необхідної для охолодження та інших життєво важливих функцій.

Пошкоджений блок перебуває в режимі холодного вимкнення, але все ще потребує доступу до живлення. Жоден із п’яти інших реакторів ЗАЕС не втратив електроенергію, три з яких також перебувають у режимі холодної зупинки, а два – у режимі гарячої зупинки для вироблення пари та тепла.

Хоча це не була повна втрата зовнішнього електропостачання, як ми бачили сім разів раніше під час конфлікту, це ще раз підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на Запорізькій атомній електростанції

генеральний директор Міжнародної атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі

Доповнення

Експерти МАГАТЕ, присутні на ЗАЕС, продовжують чути вибухи майже щодня на деякій відстані від майданчика, на передовій конфлікту.

В інших заходах, проведених експертами МАГАТЕ протягом останнього тижня, команда вперше здійснила обхід у середу всіх шести головних блоків управління реактором ЗАЕС один за одним. Це дало групі можливість зібрати більше інформації про персонал і підтвердити статус кожного реакторного блоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перевели в гарячий стан 4 та 5 блоки Запорізької АЕС — Держатом

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28830 переглядiв