mahate-pidtverdylo-tymchasovu-zupynku-enerhobloku-pivdennoukrainskoi-aes

МАГАТЕ підтвердило тимчасову зупинку енергоблоку Південноукраїнської АЕС

 • 14611 переглядiв

МАГАТЕ зафіксувало короткочасне відключення другого енергоблоку Південноукраїнської АЕС. Коротке замикання пошкодило ізолятор, спричинивши витік та загоряння мастила, але реактор було перезапущено за 17 годин.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило тимчасове припинення роботи одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС минулого тижня. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МАГАТЕ.

Минулого тижня група МАГАТЕ на Южно-Українській АЕС повідомила, що її другий блок був тимчасово зупинений після спрацьовування електричних захистів через проблему з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС

- йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

Як повідомляється, унаслідок короткого замикання сталося пошкодження керамічного ізолятора, що спричинило витік та загоряння мастила. Після відновлення електричного з'єднання реактор було перезапущено, і він почав подавати електроенергію в мережу приблизно за 17 годин, досягнувши повної потужності трохи більше ніж за 24 години після зупинки, додали в МАГАТЕ.

Контекст

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко заявив, що за три дні на Південноукраїнські АЕС згоріло три трансформатори струму. 

У відповідь заступник міністра енергетики України Микола Колісник назвав інформацію про згорілі трансформатори на Південноукраїнській АЕС ІПСО, що грає на руку ворогу

Пізніше у міністерстві енергетики України наголосили, що всі українські атомні енергостанції працюють у штатному режиму. А втім, народний депутат Ярослав Железняк, який отримав відповідь від "Укренерго" розповів, що днями на Південноукраїнській АЕС таки трапилась аварія. 

Популярні

Новини по темі