lyudska-pomilka-stala-prichinoyu-zitknennya-poyizdiv-v-gretsiyi-premyer

Людська помилка стала причиною зіткнення поїздів в Греції - прем'єр

 • 2488526 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у середу звинуватив людську помилку у зіткненні двох поїздів, внаслідок якого загинули щонайменше 38 людей, що стало найбільшою залізничною трагедією в країні, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

У телезверненні після свого повернення з місця катастрофи неподалік міста Лариса раніше сьогодні Міцотакіс сказав, що рішення міністра транспорту Греції Костаса Караманліса піти у відставку було почесним.

"Його позиція робить йому честь, оскільки все показує, що драма, на жаль, здебільшого пов'язана з трагічною людською помилкою", - сказав Міцотакіс, додавши, що керівники Hellenic Railways Organization (OSE) та її дочірньої компанії ERGOSE також подали у відставку.

Прем'єр-міністр Греції повідомив, що під час візиту до лікарні в Ларисі, де лікуються багато постраждалих, він зустрівся з родичами загиблих та зниклих безвісти.

"Вони спитали мене "чому". І вони сказали мені "ніколи більше". Ми повинні дати їм чесну відповідь".

Грецька влада також заарештувала начальника залізничного вокзалу в місті Лариса.

Додамо

Згідно з інформацією залізничної компанії Hellenic Train, 342 пасажири та 10 співробітників перебували у пасажирському поїзді, а два співробітники перебували у вантажному поїзді, коли вони зіткнулися незадовго до півночі, приблизно за чотири години їзди на північ від Афін.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог завдав ракетного удару по інфрастукрутрі Полтавщини

     • 2017963 переглядiв

    У боях під Бахмутом загинув ще один грузин

     • 1259797 переглядiв

    Вибухи на Сумщині - робота ППО

     • 1399293 переглядiв

    Уряд Грузії пояснить послам, що відбувається із Саакашвілі

     • 2190685 переглядiв