lytva-peredala-ukraini-kilka-milioniv-naboiv-hranaty-ta-rozkladni-lizhka

Литва передала Україні кілька мільйонів набоїв, гранати та розкладні ліжка

 • 124684 переглядiв

Литва доставила Україні нову партію військової допомоги, що включає мільйони набоїв, протитанкові гранати та тисячу розкладних ліжок. Литва продовжує підтримувати Україну тренуваннями, лікуванням, а також планує надати довгострокову допомогу на суму 200 мільйонів євро.

Литва передала українській армії нову партію військової допомоги. Про це повідомила пресслужба литовського Міністерства оборони, передає УНН.

Деталі

Йдеться про кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності. Також було надано близько тисячі розкладних ліжок.

Ми чуємо настійні прохання України та продовжуємо нашу підтримку відповідно до висловлених потреб. Ми активно заохочуємо наших союзників робити те ж саме

заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

У відомстві зауважили, що крім передачі військової техніки та спорядження, Литва активно тренує українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українців, готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України.

Водночас Вільнюс уже розробив довгостроковий план підтримки. На 2024-2026 роки для України передбачена військова допомога на 200 млн євро.

Литва продовжить тимчасовий захист українських біженців до березня 2025 року05.12.23, 01:25

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони спростило списання аптечок у війську

     • 51089 переглядiв