lyshe-za-tyzhden-u-zaporizhzhi-zafiksuvaly-6-vypadkiv-khvoroby-laima

Лише за тиждень у Запоріжжі зафіксували 6 випадків хвороби Лайма

 • 13140 переглядiв

В Запоріжжі з 26.07 по 02.08.2024 зареєстровано 6 випадків захворювання на хворобу Лайма. Центр контролю та профілактики хвороб попереджає про сезон активності кліщів та закликає бути обережними на природі.

Протягом минулого тижня, в Запоріжжі зареєстровано 6 випадків захворювання на хворобу Лайма. Про це заявили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб, передає УНН.

Деталі 

За період з 26.07. по 02.08.2024 в Запоріжжі зареєстровано 6 випадків захворювання на хворобу Лайма. Сезон активності кліщів триває, бажаючим відпочити на природі слід бути уважними та обережними, щоби не стати жертвою нападу кліщів

- йдеться в заяві ЦКПХ.

 У відомстві пояснюють, що хворобу викликає укус кліща. . Хвороба уражає нервову систему людини, серце, опорно-руховий апарат і шкіру.

Зазначається, що більшість випадків хвороби Лайма фіксують із травня до листопада. Це період найвищої активності іксодових кліщів. Лише третина хворих може пригадати епізод укусу кліща. Інкубаційний період становить від 1 до 45 днів (7-14 у середньому). Сприйнятливість людей до захворювання висока.

Ймовірність укусу кліща і зараження хворобою Лайма найвища серед людей, які багато часу перебувають на відкритому повітрі, особливо у лісах, лісопарках тощо. Від хворого до здорової людини збудник не передається.

Голубовська назвала відсоток ризику інфікування хворобою Лайма під час укусу кліща26.05.24, 18:05

Популярні

Новини по темі

Окупанти не зайшли в Торецьк на Донеччині - ОВА

 • 41750 переглядiв